Recepti
z omakami Ponti


Lazanja s pestom

Lazanja s pestom
Ponti Pesto alla Genovese
SESTAVINE
  • 2 zavitka svežih testenin (250 g)
  • 2 srednje velika krompirja
  • 200 g kuhanega stročjega fižola
  • omaka Ponti Pesto alla Genovese 135g
  • 60 g moke
  • 50 g masla
  • 500 ml mleka
  • muškatni orešček
  • sol, poper
PRIPRAVA:
  1. Razvaljamo testenine, jih pomokamo in razrežemo na 6-8 pravokotnikov, odvisno od velikosti pekača, ki ga bomo uporabili.
  2. Blanširamo testenine v vreli slani vodi in jih polagamo na moker prtiček. Lahko uporabimo tudi sveže testenine brez kuhanja.
  3. Namažemo pekač z zelo tanko plastjo pesta, prekrijemo z eno plastjo testenin, na vrhu porazdelimo zelenjavo in prelijemo z bešamelom in pestom.
  4. Postopek ponovimo in zaključimo gornjo plast z zelenjavo. Pečemo v pečici na 180⁰C 15-20 minut oz. dokler gornja plast ni lepo zapečena. Pred serviranjem pustimo lazanjo 5 minut počivati.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti