|
SESTAVINE
- 2 zavitka svežih testenin (250 g)
- 2 srednje velika krompirja
- 200 g kuhanega stročjega fižola
- omaka Ponti Pesto alla Genovese 135g
- 60 g moke
- 50 g masla
- 500 ml mleka
- muškatni orešček
- sol, poper
PRIPRAVA:
- Razvaljamo testenine, jih pomokamo in razrežemo na 6-8 pravokotnikov, odvisno od velikosti pekača, ki ga bomo uporabili.
- Blanširamo testenine v vreli slani vodi in jih polagamo na moker prtiček. Lahko uporabimo tudi sveže testenine brez kuhanja.
- Namažemo pekač z zelo tanko plastjo pesta, prekrijemo z eno plastjo testenin, na vrhu porazdelimo zelenjavo in prelijemo z bešamelom in pestom.
- Postopek ponovimo in zaključimo gornjo plast z zelenjavo. Pečemo v pečici na 180⁰C 15-20 minut oz. dokler gornja plast ni lepo zapečena. Pred serviranjem pustimo lazanjo 5 minut počivati.
|