|
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 2,5dl sveže smetane
- 110g sladkorja (za ledenko)
- 40g sladkorja (za preliv)
- 4 jajca
- 260g jagod (za ledenko)
- 200g jagod (za dekoracijo)
- 30ml balzamičnega kisa iz Modene Ponti
PRIPRAVA:
- Zmešajte jajca in sladkor ter mešajte dokler zmes ne postane gosta in penasta. Nato postavite posodo v led in nadaljujte z mešanjem.
- V mešalniku sesekljajte jagode, posebej stepite smetano. V zmes vmešajte sesekljane jagode in stepeno smetano ter vlijte mešanico v manjše modelčke. Modelčke postavite za pol ure v zamrzovalnik.
- Preden servirate, narežite na koščke preostale jagode. V neoprijemljivi posodi karamelizirajte sladkor (po potrebi dodajte malo vode), dodajte narezane jagode in balzamični kis iz Modene Ponti. Servirajte ledenko s toplim jagodnim prelivom.
|