|
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 300 gr testa za pico
- 12 češnjevih paradižnikov
- mocarela
- 1 čebula
- 4 čajne žličke omake Ponti Pesto Rosso
- listi bazilike
- ekstra deviško oljčno olje
PRIPRAVA:
- Segrejte pečico na 190° C.
- V ponvi segrejte ekstra deviško oljčno olje in dodajte sesekljano čebulo. Češnjevim paradižnikom odstranite semena, razpolovite jih, dodajte v ponev in kuhajte približno 5 minut.
- Narežite mocarelo na majhne koščke.
- Oblikujte testo za pico v majhne ploščate kroge (premer 5 cm) in jih oložite na obložen pekač. Na vsak krogec položite ½ čajne žličke omake Ponti Pesto Rosso, 1 polovico češnjevega paradižnika in 1 košček mocarele.
- Pecite 15 minut, pustite počivati nekaj minut in postrezite okrašeno z listi bazilike.
|