Domači nagci s sladko kislo omako

Domači nagci s sladko kislo omako
Jabolčni kis aromatiziran z medom

SESTAVINE ZA 10-13 NAGCEV IN EN KOZARČEK OMAKE:

Sestavine za nagce:

  • 250 gramov piščančjega fileja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 100 ml mleka
  • 100 gramov moke
  • 100 gramov drobtin
  • 1 žlica naribanega parmezana

Sestavine za omako:

  • 180 gramov marelične marmelade
  • 5 čajnih žličk Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom ali Ponti Dolceagro
  • sladko-kisli vinski preliv
  • 1 1/2 čajne žličke koruznega škroba
  • 1/3 čajne žličke Ponti Balzamičnega kisa iz Modene
  • 1/3 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke zrnastega česna ali 1/5 čajne žličke česna v prahu
  • 5 žlic vode

PRIPRAVA:

  1. Vse sestavine za omako, razen vode, zmiksamo v multipraktiku. V posodo z debelim dnom prilijemo vodo in dodamo zmiksano omako. Počasi jo mešamo in pripeljemo do vretja. Kuhamo jo na nizkem ognju 2-3 minute, nato pa prelijemo v skledico in po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.
  2. Vmes narežemo meso na tanke koščke v velikosti nagcev. Posolimo jih in v treh krožnikih pripravimo sestavine za paniranje. Zmešamo kislo smetano z mlekom. V drug krožnik dodamo moko. V tretjega drobtine in parmezan ter premešamo.
  3. Meso najprej povaljamo v moko, nato mlečno zmes in nazadnje drobtine. Na olju nagce ocvremo do zlate barve.
  4. Ohlajeno omako dobro premešamo. Če nam je pregosta ji dodamo kakšno žlico vode.

Nasvet:
Omake lahko skuhamo več in jo v dobro zaprtem kozarčku hranimo več tednov v hladilniku.