Recepti s kulinarično
glazuro Ponti Glassa


Črni riž z ananasom in kozicami

Črni riž z ananasom in kozicami
Kulinarična glazura Ponti z limoninim sokom
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Kulinarična glazura Ponti z limoninim sokom
  • 350g črnega riža
  • 10 kozic
  • 2 rezini svežega ananasa
  • 1 majhna čebula
  • 1 majhen korenček
  • 2 žlici brandyja
  • 1 skodelica belega vina
  • 1 limona
  • 1 košček masla
  • sol
PRIPRAVA:
  1. Očistite kozice, odstranite črevesje in pustite glave. V ponvi na maslu popražite sesekljano čebulo in korenček; dodajte kozice in pražite 1 minuto; zalijte z brandyjem, kuhajte še par minut in ugasnite ogenj.
  2. Vzemite kozice in dajte na stran 4 cele; ostalim odstranite glave in jih vrnite v ponev; kozice narežite na koščke in dajte jih na stran. Zavrite riž v slani vodi. Medtem, ko vre, dodajte v ponev z glavami vino in pustite na srednjem ognju, da se zgosti. Odcedite riž, dajte ga v ponev in dodajte na koščke narezane kozice ter dobro premešajte.
  3. Riž postrezite na krožniku na posteljici iz motovilca in okrasite s koščki ananasa, celimi kozicami ter limonino lupinico narezano na “julienne”. Pokapajte s Kulinarično glazuro Ponti z limoninim sokom.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti